Goed om te weken als u boekt

bij VillaTrips.com

Goed om te weten voordat u de villa boekt

Op deze website biedt VillaTrips.com uitsluitend vakantievilla's geschikt voor families en verantwoordelijke volwassenen.

Groep jongeren in deze villa's zijn niet welkom. Voor groep jongeren heeft VillaTrips.com een aparte website www.partyvillasalbufeira.com.

HOE VERLOOPT HET BOEKINGSPROCES?

Stap een
Als u een boekingsaanvraag voor een villa verstuurt (door het formulier in te vullen), wordt uw aanvraag binnen 24 uur via e-mail beantwoord en bevestigd door middel van een factuur.
Stap twee
Wanneer u de factuur ontvangt, wordt u vriendelijk verzocht om de aanbetaling van ca. 30% binnen 48 uur op onze rekening te storten.
Stap drie
De restant betaling van 70% is te voldoen 60 dagen vóór de aankomst. U ontvangt van ons een automatische betalingsherinnering. 
Stap vier
Let op: voor boekingen waar de aankomstdatum binnen 60 dagen valt, verzoeken wij u vriendelijk om 100% van het huurbedrag in één keer te betalen, binnen 48 uur na ontvangst van de factuur.
Stap vijf
Nadat we uw restant betaling hebben ontvangen, sturen we u de check-in instructies met alle benodigde informatie voor uw aankomst in de villa.

HOE KUNNT U BETALEN?
Via bankoverschrijving naar rekeningnummer NL61ABNA 0523 5293 17.

HOE KUNNT U ANNULEREN?
Volgens onze boekingsvoorwaarden worden de reeds gedane betalingen niet gerestitueerd.

 • Als u de boeking annuleert nadat de aanbetaling is voldaan, wordt de aanbetaling ingehouden en vervalt de restant betaling. 
 • Als u weigert de restant betaling op de vervaldatum te betalen (meestal 60 dagen voor aankomst), wordt uw boeking automatisch geannuleerd en wordt de aanbetaling ingehouden.
  Als u de boeking annuleert nadat de volledige betaling is voldaan, wordt de volledige betaling ingehouden.

CORONA BELEID
In het geval dat de Portugese regiering op het moment van uw reis de grenzen sluit en geen toeristen toelaat naar de Algarve regio, en/of er een lockdown is in de gemeente van Albufeira, dan bieden wij u de mogelijkheid tot omboeken naar een beschikbare latere datum in 2021 of 2022. Uw reeds uitgevoerde betaling wordt volledig overgeschreven naar de nieuwe boeking.

REISVERZEKERING EN ANNULERINGSVERZEKERING
Wij adviseren u om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten bij uw favoriete verzekeringsmaatschappij in Nederland.

WAT IS INBEGREPEN IN DE PRIJS?
De huursom, de boekingskosten, de verplichte extra's en de optionele extra's staan altijd duidelijk aangegeven op de website en op de factuur.

 • Bij al onze villa's zijn de kosten voor het eindschoonmaak en de energiekosten (verantwoord gebruik van gas, water, elektra) en wifi in de huurprijs inbegrepen.
 • Bij al onze villa's zijn het beddengoed en de handdoeken in de huurprijs inbegrepen.
 • De boekingskosten zijn verplichte bijkomende kosten en zijn aan de huursom toegevoegd.
 • Optionele extra's als luchthaven transfer en zwembadverwarming (indien beschikbaar) en dergelijke moeten vooraf worden aangevraagd en betaald.

BORGSOM
Bij elke villa staat duidelijk in de beschrijving aangegeven op welke manier de borg betaald dient te worden en wat de hoogte van de borg is.

 • Bij sommige villa's wordt de borg bij aankomst contant gevraagd en wordt bij vertrek contant teruggegeven, tenzij anders beschreven bij de villa of in de check-in instructies.
 • Voor andere villa's is de borg vooraf vereist via bankoverschrijving. In dit geval wordt de borg binnen 8 dagen na vertrek uit de villa op dezelfde manier teruggestort.

BOEKEN DOOR EEN REISAGENT
Reisagenten zijn ook hartelijk welkom om de VillaTrips.com villa's te boeken. De huurprijzen op ons website zijn net prijzen, we geven geen commissie aan reisagenten. 

Goed om te weten voordat u bij de villa aankomt

CHECK-IN INSTRUCTIES
Ca. 4 weken voor de aankomst (nadat we de volledige huursom hebben ontvangen), sturen we u de check-in instructies via e-mail en/of WhatsApp-berichtje met alle benodigde informatie voor een zorgeloze aankomst bij uw vakantievilla.

CHECK-IN & CHECK-OUT TIJDEN

Het inchecken bij de villa's is tussen 16:00 en 20:00 uur. Vroeger inchecken is niet mogelijk. Bij sommige villa's wordt na 20:00 uur een extra servicetoeslag van 20 euro gevraagd door de sleutelhouder, contant te betalen bij aankomst.
Het uitchecken bij de villa's is tussen 8:00 en 10:00 uur. Later uitchecken is niet mogelijk. 

AFSPRAAK MAKEN VOOR DE CHECK-IN 
Als u de vluchten heeft geboekt, verzoeken we u vriendelijk de vluchtgegevens door te sturen om de afspraken voor de check-in & check-out te kunnen regelen.

Goed om te weten voordat u de villa verlaat

Wij verzoeken u vriendelijk op de dag van vertrek vóór 10.00 uur om de volgende taken te vervullen:

 • Schoonmaak – laat de villa in dezelfde staat achter als bij de aankomst
 • Koelkast - laat de koelkast leeg achter (geen etensresten)
 • Vaatwasser - laat de vaatwasser schoon / leeg achter
 • Serviesgoed - reinig alle serviesgoed en plaats ze terug in de kasten
 • Vuilniszakken - gooi de vuilniszakken in de gemarkeerde afvalcontainers op straat
 • Verlichting en ramen - schakel alle lichten uit en sluit alle ramen

Alvast erg bedankt voor uw medewerking!